Τα ολοένα αυξανόμενα κρούσματα του κορωνοϊού Covid-19, έχουν δημιουργήσει παγκόσμια ανησυχία και έχουν οδηγήσει πολλές χώρες να λάβουν μέτρα προκειμένου να μειωθεί η μετάδοση του ιού. Ένα από τα μέτρα που ανακοίνωσε πρόσφατα η ελληνική κυβέρνηση είναι να ανασταλεί η λειτουργία των σχολικών μονάδων για διάστημα τουλάχιστον δυο εβδομάδων, όπως επίσης και το κλείσιμο των περισσότερων επιχειρήσεων.

Τα μέτρα έχουν ως στόχο τον κατ οίκον περιορισμό ώστε να μην εξαπλωθεί ο ιός. Μένοντας σπίτι διαπιστώσαμε πως έχουμε αρκετό ελεύθερο χρόνο, τον οποίο πρέπει να σκεφτούμε πως θα περάσουμε δημιουργικά εμείς και τα παιδιά μας.

Σίγουρα, αυτό που δεν πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε μόνιμα ανοιχτή την τηλεόραση ή όποια μας βομβαρδίζει αυτές τις μέρες συνεχώς με ειδήσεις τρόμου και πανικού. Εντάξει, το μήνυμα το εμπεδώσαμε για τα καλά ότι πρέπει να μείνουμε μέσα, τα παιδιά μας χρειάζονται όμως ένα αρμονικό και ήσυχο οικογενειακό κλίμα και η τηλεόραση δεν βοηθάει καθόλου σε αυτό.
Φυλάξτε λοιπόν την ενέργεια σας για να περάσετε όμορφα και δημιουργικά με τα παιδιά σας, γιατί για αυτά είναι σίγουρα κάτι φανταστικό και πρωτόγνωρο που περνάνε όλη τη μέρα μαζί σας.
Σας προτείνουμε μερικές δραστηριότητες αλλά σίγουρα μπορείτε και να αυτοσχεδιάσετε...